Turvaistuimien suojaaminen lapsilta: 5 vinkkiä autosi sisätilojen suojaamiseen

Maailmankuulun Top Gearin juontajan Jeremy Clarksonin mukaan autoilun kirjoittamaton sääntö on, että kun lapsi oksentaa autoon, se on poisto. Vaikka Clarkson tunnetaan kielteisistä kommenteistaan, tässä on osa totuutta, etenkin kangaspenkillä varustettujen autojen omistajille. Nesteillä on tapana imeytyä kankaaseen ja niistä on erittäin vaikea päästä eroon. Jos sinulla on auto, jota haluat suojata lapsilta, tässä on viisi vinkkiä sisätilojen suojaamiseen.
1. Käytä suojaainetta nahkapinnoille
Useimmat autot myydään nahkaverhoilulla kalliina vaihtoehtona. Nahka antaa jokaiselle autolle ensiluokkaisen ulkonäön, mutta tämä voi olla lyhytaikainen sijoitus, jos sinulla on lapsia. Vaikka hyvin hoidettu nahka voi kestää vuosikymmeniä, lapset voivat dramaattisesti lyhentää minkä tahansa nahkaverhoilun käyttöikää ja alentaa autosi arvoa. Suojaa omistamasi Dura-Seal Leather -suojalla, kun autosi on uusi. Tämä on ammattilaisten käyttämä, ja se suojaa nahkaa liialliselta kuumuudelta, kylmältä ja kosteudelta ja auttaa poistamaan jokapäiväistä likaa, kuten ruoka- ja juomaroiskeet. Tämä säästää paljon puhdistusaikaa ja estää nahkaverhoiluasi pilaantumasta tai tahrautumasta.
2. Käytä kangassuojausta
Kangas on paljon vaikeampi pitää puhtaana kuin nahka, joten tarvitset kaiken avun. Vaikka sinulla olisi nahkaistuimet, sinulla voi olla kangasta ovissa, kattoverhoissa ja lattioissa, joita haluat suojata. Kangassuoja, kuten Dura-Seal, estää kangasta imemästä nesteitä ja roiskeita. Hylkimällä öljyä ja vettä, edes suuri onnettomuus ei pilaa istuimiasi.
3. Käytä istuinsuojia
Nahkaa ja kangasta suojaavilla tuotteilla on se etu, että ne eivät muuta auton istuinten ulkonäköä ja tuntumaa. Jos tämä ei ole sinulle tärkeää, istuinpäälliset voivat olla vastaus. Kaupallisesti saatavilla olevat istuinpäälliset suojaavat kaikkia istuimia tahroilta, kulumiselta ja repeytymiseltä, mitä voi helposti tapahtua lasten mukana. Vaikka halvemmat päälliset on suunniteltu sopimaan kaikkiin auton istuimiin, kalliimpia päällisiä on saatavana tietyille automerkeille ja -malleille, mikä parantaa ulkonäköä.
4. Tee omat kannet
Istuinsuojat voivat pilata autosi sisustuksen. Useimmissa kansissa on sisäänrakennettu pehmuste, joka pakottaa matkustajat epäluonnollisiin istuma-asemiin. Yksi ratkaisu on ostaa rullina autokangasta, vinyyliä tai nahkaa ja tehdä omat kannet. Useimmat ihmiset maksavat verhoilijalle näiden kansien tekemisestä, elleivät he aio ottaa verhoiluluokkaa yökoulussa. Nämä päälliset näyttävät hyvältä, ja ne on helppo irrottaa pesua varten tai kun lapsesi kasvavat.
5. Verhoile autosi
Forbesin avustajan Fred Albertin mukaan “tekniset kankaat kestävät yleensä paremmin lapsia ja lemmikkejä kuin luonnolliset”. Vaikka nahkaistuimet näyttävät upeilta, ne eivät ole kovin hyvin varusteltuja kestämään lasten väkivaltaa. Monet verhoiluvinyylitoimittajat myyvät keinonahkaa, jota voidaan käyttää auton istuinten verhoiluun. Samoin kuin omien istuinpäällisten valmistaminen, verhoilu levitetään olemassa olevien turvaistuimien päälle vaikuttamatta matkustajien ulkonäköön tai istuma-asentoon. Tämä pitää istuimet upouutena ja säilyttää auton jälleenmyyntiarvon.
Johtopäätös
Näiden viiden vinkin pitäisi antaa jokaiselle vanhemmalle ajatuksia autonistuinten suojaamisesta lapsilta. Mikä toimi sinulle? Jätä meille ideasi alla oleviin kommentteihin!